top of page
חיפוש
תמונת הסופר/ת אמה הדולה Emma The Doula

מי מפחד מאפידורל ?

אחד הכלים שניתן להשתמש בהם בלידה הוא האפידורל, אפידורל ניתן בהזרקה לחלל האפידורלי שבעמוד השידרה, ההזרקה תינתן או בשכיבה על הצד או בישיבה כפופה, קודם המרדים יחטא את האיזור לאחר מכן הרדמה מקומית ורק אז את הזריקה האפידורלית.

אחרי שהמרדים מוצא את האיזור ומכניס את המחט הוא יוודא שזה המיקום הנכון ואז תוחלף המחט בצינור ממש דק שדרכו באופן קבוע זורם חומר הרדמה, הצינור הדק מודבק לאורך הגב ועד הכתף כאשר הוא מחובר למכשיר אוטומטי שממשיך להזרים את החומר עד אחרי הלידה.


לאפידורל לוקח בערך חצי שעה עד שהוא מתפזר באופן אחיד ומרדים את פלג הגוף התחתון, לעיתים היולדת תוכל להזיז רגליים אך לא לחוש כאב ולעיתים הרגליים יהיו בלי תחושה בכלל כאשר ניתן להפסיק את ההזרמה או לשנות מינונים בהתאם לצורך.


הרבה פעמים אחרי אפידורל היולדת תוריד לחץ דם, תרגיש מסוחררת ואף תחושת בחילה וזו הסיבה שנותנים נוזלים לפני מתן אפידורל, המיילדת תדע לסייע ולרוב זה חולף תוך רבע שעה לעיתים ילווה ברעידות של הגוף, צריך לזכור שהגוף עדיין בלידה אפילו שאין כאב המעבר מכאב גדול למנוחה מוחלטת יכול ליצור רעידות גם פורקן אדרנלין גורם לרעידות לרוב גם זה עובר תוך חצי שעה עד שעה, אך בהחלט יש נשים שהרעידות ממשיכות עד הלידה, גם בלידות בלי אפידורל יש רעידות כאלה והן נורמליות לחלוטין.


היום קיים ויכוח האם כדאי או לא כדאי לאכול אחרי אפידורל מחקרים הוכיחו וההמלצה העולמית היא שצריך לאכול. יולדת חייבת אנרגיה בשביל ללדת בנוסף מחקרים גם הראו שאי אכילה ושתייה משפיעים על המוניטור העוברי, משמע, התינוק זקוק לכוח אשר ניתן לו מההזנה של האם.

עירוי סוכרים אינו מחליף אכילה ושתייה וכדאי שיולדת תאכל דברים מזינים ותרבה בשתיית מים, ישנם מצבים רפואיים שבגינם לא ניתן לאכול ולשתות בלידה ו/או אחרי אפידורל.


ליולדת יש אפשרות לתת בוסט של חומר הרדמה, לפי זמנים שמוגדרים מראש ע״י המרדים לרוב כל רבע שעה או עשרים דקות ניתן ללחוץ על כפתור שיזרמים עוד קצת חומר הרדמה במידה והכאבים חוזרים או מתגברים.

אפידורל לא תמיד עומד בציפיות, יש מקרים שבהם הוא מרדים רק חצי אחד של פלג הגוף התחתון ולפעמים לא משפיע בכלל. למרדים יש אפשרות לסדר את הצינורית או לעשות הזרקה חדשה.

אפידורל בהחלט מעלה את אחוז ההתערבויות בלידה, כאשר אישה לא כאובה יש יותר נטייה להתערבויות כגון פקיעת מים ופיטוצין וזכותך להבין ולשאול מדוע רוצים לעשות כל פעולה.

זכותך לקבל מידע נקי ומבוסס עובדות ולא דעה אישית, זכותך לדעת האם את או העובר שלך בסכנה כרגע ואם לא, זכותך לסרב או להמתין עם כל התערבות.

אפידורל לא מעכב לידה, ולעיתים אף עוזר להתקדמות הלידה בזכות ההרפיה הגופנית והרגשית של היולדת. אם הצירים נרגעו, ניתן ללכת לישון, לאכול ולשתות, לאושש את הגוף למשך שעתיים ואז לראות מה קורה. במידה והצירים לא חוזרים אפשר להתחיל במתן פיטוצין ולעצור את ההעלאה שלו. כאשר מגיעים לתדירות צירים מספקת ניתן גם לפקוע מים, אף על פי שמחקרים כבר הוכיחו שפקיעת מים אינה מקצרת לידה, ישנם בתי חולים שממש מאמינים בשיטה זו. כמו כן ניתן לנסות גם גירוי/עיסוי פטמות ושימוש במשאבה על מנת לעודד הפרשת אוקסיטוצין להגברת צירים.


מאחלת לך הריון מאוזן ולידה קלה!

403 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page