top of page
חיפוש
תמונת הסופר/ת אמה הדולה Emma The Doula

באיזה בית חולים הכי טוב ללדת

עודכן: 1 בדצמ׳ 2021



כולן שואלות אותי את אותה השאלה...


תגידי אמה, אז איפה הכי טוב ללדת ?



מכיוון שאני מלווה בעיקר באזור המרכז אני אתרכז בבתי חולים בהם אני מלווה. יחד עם זאת, הפרמטרים החשובים לי רלוונטים לכל בית חולים ואני ממליצה לך לבדוק ולהשוות לבתי החולים בהם את מתעניינת.



בבלוג הזה אני אסקור את בתי החולים אסף הרופא, תל השומר, איכילוב, אסותא, קפלן ומאיר.


אז באיזה בית חולים הכי טוב ללדת ?

אז ככה...

בחיפוש קצר בגוגל מיד תמצאו את הנתונים היבשים על כל בית חולים, מספר חדרי הלידה, אבזור, מספר אנשי הצוות במשמרת, אחוזי ניתוחים קיסריים ועוד 40 פרמטרים שונים... עד לרמת הפנקייק בארוחת הבוקר באסף הרופא, ואני לא מגזימה...

אז מה באמת חשוב ומה פחות, איך אדע מה נכון בשבילי ?

האם כדור פיזיו יותר חשוב מפנקייק ?


נעזוב את הנתונים היבשים ובואו נדבר על מה שקורה באמת בשטח,

השאלה הראשונה שאני שואלת יולדת היא "מה חשוב לך?"

התשובות הנפוצות הן, אני רוצה לידה טבעית, לידת מים, ללדת וגינאלי אחרי קיסרי, שבעלי יהיה מעורב, אני לא רוצה התערבויות מיותרות, חשוב לי להבין מה קורה, אני רוצה מחלקה מפנקת, צוות ברמה, לא אכפת לי אם אני אלד עם או בלי אפידורל אבל שתהיה לי חווית לידה טובה, אני רוצה מיילדת שתבין אותי ותתמוך בי.

חשוב לזכור שחווית לידה של מישהי שאת מכירה היא לא אינדיקציה מספקת, ניסיון אישי הוא תלוי סיטואציה, ומה שעבד לה לא בהכרח מתאים לך!

מבולבלות ? אל דאגה ! מניסיון אישי בליווי מאות לידות, אני אמליץ על בית חולים זה או אחר לפי כמה פרמטרים שלדעתי הכי חשובים בקבלת ההחלטה היכן ללדת. כמובן שכספורטאית לשעבר אני אדרג כל קטגוריה לפי זהב, כסף וארד

והקטגוריות הן :

מיון יולדות, לידה טבעית ולידת מים, ויב"ק - לידה וגינאלית אחרי קיסרי, השקעה בצוות המיילדות, רפואה משלימה, אבזור בחדר הלידה וזמינות, אשפוז אחרי לידה ומלונית


בואו נתחיל!


מיון יולדות

כל תהליך של לידה בבית חולים מתחיל במיון יולדות, שם היולדת תעשה מוניטור ובדיקות לפי הצורך ואז יוחלט האם היא נכנסת לחדר לידה. צריך לקחת בחשבון שלא תמיד הכניסה אל חדר הלידה תהיה מהירה ולכן את תאלצי לבלות זמן במיון, הסיבות לכך רבות, פתיחה שאינה מספקת, אין חדרי לידה פנויים, המתנה לחדר לידה טבעי או שהיולדת פשוט לא רוצה להיכנס בשלב זה.

כדאי לדעת שלא בכל מיון יולדות קיימים חדרים בהם ניתן לשהות או במילים אחרות את לא רוצה להיות זרוקה במסדרון ללא פרטיות. חשוב מאוד לדעת שחדרי מיון פרטיים הם גם חדר לידה לכל דבר ומשמשים כחדר לידה כאשר יש עומס. פעמים רבות קרה שליוויתי לידה במיון.

טיפ ממני: עדיף להעביר כמה שיותר זמן במיון מאשר בחדר לידה, במיון יש יותר חופשיות מכיוון שאין כפיפות לפרוטוקולים של חדר לידה.

זהב: תל השומר, אסף הרופא - מיון משופץ עם חדרים פרטיים

כסף: אסותא, קפלן , מאיר - מעט חדרים ולא כולם פרטיים

ארד: איכילוב - מיון משותף - אין חדרים פרטיים


לידה טבעית ולידת מים

האידיאל מבחינתי הוא שלכל מיילדת תהיה הכשרה נוספת של לידות טבעיות כי בסופו של דבר רוב הלידות הן בחדר לידה רגיל ולא בחדרי לידה טבעיים. גם יולדת שבוחרת ללדת עם אפידורל צריכה את התמיכה עד הרגע שבו היא מחליטה לקחת אפידורל. מיילדת המוכשרת ללידה טבעית תתן ביתר ביטחון ורוגע את האפשרות למוניטור לסירוגין, מקלחות ארוכות, תנוחות לידה שונות, מיעוט בבדיקות ואגיניליות ובעיקר המון סבלנות לתהליך… לגבי לידות מים, לא כל מיילדת צריכה הכשרה של לידת מים - למרות שתכלס למה לא?! , אבל בהחלט שבכל משמרת תהיה מיילדת אחת או שתיים שרשאיות לקבל לידת מים.

זהב: מאיר ואסף הרופא המשותף והבולט ביותר הוא שבשניהם חשתי שגם בחדר לידה רגיל כל מיילדת תתמוך בלידה טבעית

כסף: באסותא - אין לידות מים בכל חדר ונכון לקורונה אין לידת מים גם בחדר היחיד שיש.

בקפלן - החיסרון היחיד הוא שאין שירותים ומקלחת בחדר ואין לידות מים חוץ מזה הם זהב.

ארד: באיכילוב ותל השומר - אם זכית להגיע לחדר הלידה הטבעי היחיד אז הם לגמרי זהב, אם לא אז פחות…

חשוב לדעת שבאיכילוב לא ניתן ללדת במים רק לשהות במים עד לפתיחה מלאה.


ויב"ק - לידה וגינאלית אחרי לידה בניתוח קיסרי

קודם כל צריך להבין שבישראל קיימת תפיסה שגויה לגבי לידות וגינאליות אחרי קיסרי, בישראל יש הפחדה סביב הנושא ונשים לרוב יעברו מסכת שכנועים לוותר מראש על לידה וגינאלית כאשר בעולם לידה קיסרית אחת אינה מהווה מניעה ללידה וגינאלית. כמובן שצריך לשים לב לסימני אזהרה אף על פי שהסיכון לקרע ברחם עומד על פחות מאחוז אחד.

כמעט כל יולדת שצלחה ויב"ק תגיד הצלחתי למרות שלא האמינו בי, בהחלט חובת הצוות הרפואי לעדכן ולהסביר ליולדת את הסיכונים הכרוכים בלידת ויב"ק יחד עם זאת אין שום סיבה להפחיד ולהוריד מוטיבציה, ולכן המדד שלי כאן מבוסס על פי רמת עידוד לידת ויב"ק.

זהב: קפלן - יתרון אדיר לקפלן שלא מפחדים מהערכת משקל גבוהה, גם מעל 4 קילו, סבלנות שלא ראיתי בשום מקום אחר.

כסף: אסותא, תל השומר, מאיר, אסף הרופא

ארד: איכילוב


השקעה בצוות המיילדות

כיולדת אני רוצה לדעת שהצוות עשה כל שביכולתו לקדם את הלידה שלי לפני שפונים לאמצעים רפואיים כמו פקיעת מים, פיטוצין, ואקום, קיסרי... לדוגמא: בהדסה עין כרם כמעט כל המילדות משתמשות בטכניקות ותרגילים של ספינינג בייביז לפני שפונים להתערבויות וכבר ניתן לראות ירידה באחוזי קיסרי חירום.

לכן נרצה לבחור בית חולים שבו המיילדות עברו מגוון הכשרות כגון: לידות טבעיות, לידות מים, ספינינג בייביז, תמיכה רגשית ונפשית ליולדות עם פוסט טראומה והיכרות עם מגוון שיטות ההכנה ללידה הקיימות היום.

זהב: אסף הרופא, קפלן

כסף: מאיר

ארד: איכילוב, תל השומר, אסותא


רפואה משלימה

דיקור, רפלקסולוגיה, שיאצו - מטפלות שנמצאות כמעט בכל משמרת וניתן להעזר בהן גם ליולדות בטרום לידה ומיון, במצבים של ירידת מים ללא צירים, צירים לא סדירים וקידום לידה טבעי.

זהב: תל השומר בענק ובאופן קבוע

כסף: איכילוב ומאיר - קיים אבל נדיר

ארד: אסותא, קפלן, אסף הרופא - לא קיים


אבזור בחדר הלידה וזמינות: מוניטור אלחוטי זמין (בלי בלבולי מוח - לא הטענו, לא מצאנו, יש רק אחד וכו'), גז צחוק, כדור בוטן - כן כן מדובר במוצר של תשעה עשר שקלים סופר שימושי ותאמינו או לא עדיין לא קיים בכל חדר לידה, רצועות תלויות מהתקרה, כורסת מיטה למלווה ועוד...

זהב: קפלן, אסף

כסף: אסותא, מאיר

ארד: איכילוב, תל השומר


* אפרופו חדשנות, אסף הרופא הכניסו את האפשרות לניתוח קיסרי צרפתי, אם את חושבת על לידה בניתוח קיסרי ולא שמעת על קיסרי צרפתי אני ממליצה בחום לבדוק וללמוד את האפשרות.

* למי שמחפשת אפס הפרדה בקיסרי קחי טיפ ממני וקבלי את המידע הכי עדכני מיולדות שמשתפות בחוויות שלהן בעמוד הפייסבוק "אפס הפרדה - הזכות שלכם מרגע הלידה"


אשפוז אחרי לידה ומלונית

לפי דעתי חווית הלידה היא הדבר החשוב ביותר, יחד עם זאת כולנו רוצות להיות מאושפזות בתנאים טובים לאחר הלידה. פרטיות, שקט, יעוץ הנקה, תזונה איכותית, אפשרות לאפס הפרדה, תינוקיה, חדר שיהיה נוח גם למלווים, מעבר מהיר למלונית.

זהב: איכילוב בפער ענק - היחיד עם חדרים פרטיים ותנאים למלווה ומלונית

כסף: אסף הרופא ותל השומר מחלקה משופצת ויש מלונית. באסותא אין מלונית אבל המחלקה חדשה

ארד: קפלן, מאיר - אין מלוניות והמחלקות מיושנות


נושא נוסף שעליו ארחיב בפוסט נפרד הוא, גמישות מול פרטוקולים - לרוב פרוטוקול לא נותן לנו גמישות, פרוטוקול מגביל את היולדת, את הצוות הרפואי ואת תהליך הלידה. זה נושא סופר חשוב שמצריך היכרות עם הפרוטוקולים השונים וכיצד להתנהל מולם. אז יש למה לחכות…


לסיכום: אל תחפשי מושלם, חפשי מגוון אפשרויות לידה ומענה לצרכים האישיים שלך, תיהי אמיתית עם עצמך ועם הדברים שחשובים לך, קחו אחריות על הלידה שלכם - תעשו הכנה טובה ללידה ותבחרו נכון.

כמובן שאתן מוזמנות לפנות אלי בפרטי בכל שאלה ולעקוב אחרי בפייסבוק, אינסטגרם ובאתר שלי.

מאחלת לכולכן הריון מאוזן ולידה קלה !


אפריל 2021









13,446 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול

1 opmerking


הלוואי שתתקפי את זה. הבנתי שקפלן השתנו

Like
bottom of page